Tomasz Sokolowski er på vei bort.

On November 15, 2011, in Generelt, by Egil Aske

Etter tre sesonger i Viking ser det ut til at mannen med det utmeislede steinansiktet skifter beite. Flertallet av supporterne ser ut til å mene at det er en kjempebrøler av Viking. Den tidligere Lyn-spilleren spås å være kvitt skadeproblemene snart, og frykten er at han kommer til å blomstre med en gang han forlater Jåttå.

For meg fremstår denne tankegangen som en slags supporter-helgradering. For dersom Soko faktisk skulle blomstre i Brann, kan man si: ”hva sa jeg!”, eller ”den så jo ingen komme”. Skulle han derimot fortsette den dårlige trenden vil han sakte men sikkert forsvinne fra diskusjonene. Falme ut. Og vips – ingen tok feil.

 

Bilde hentet fra: http://fotball.bt.no/multimedia/archive/00144/soko_144522o.jpg

Slik jeg ser det er et salg av Soko helt naturlig, og jeg skal begrunne hvorfor jeg mener det.

Først og fremst er han en utgiftspost. Han spilte fire kamper i fjor og hevet en solid grunnlønn. De røde tallene i Viking-regnskapet blir mer og mer plagsomme og om vi ikke passer på er resultatet snart at vi ser kamper på ”Lyse-dott-enn-o-arena”.

Med nesten en hel sesong uten å spille kamper kan det gå lang tid før han kommer tilbake på toppnivå. Noen kommer aldri helt tilbake. Riktignok ser Soko ut til å ha den rette mentaliteten til å jobbe seg igjennom skadeproblemer, men en kan aldri være sikker.

Av en eller annen grunn blir han fortsatt behandlet som et slags talent. Soko er nå 26 år og kommer mest sannsynlig ikke til å bli noe særlig bedre enn det vi allerede har sett.

Vi har King, Danielsen, Landu og Knarvik. Slik jeg ser det har både King og Danielsen prestert like bra som Soko i samme posisjon. Førstnevnte og Landu er også yngre spillere som fortjener å bli satset på.

Soko har ikke kjapp nok frekvens i beina til å bli en god indreløper. Vi snakker altså om en lite anvendelig spiller, som først og fremst kan bekle én rolle (selv om han muligens også kan være et alternativ på stopperplass). Ønsker vi ikke å satse på King som anker?

Etter ryktene er stemningen mellom Soko og Åge så som så. Det er aldri bra for stemningen i garderoben at det er spenning mellom en så sterk personlighet som Thomasz og manager-Hareide.

Dersom Soko likevel skulle vise seg å være en kjempesignering for Brann, føler jeg meg ganske trygg på at det vil være til å leve med. For selv om en spiller som Jone Samuelsen har vist seg å være et bra tilskudd for Odd, kunne jeg aldri tenkt meg å fått ham i retur. (No offense til alle lokalentusiaster som savner piruetter på egen banehalvdel).

Det  jeg misliker er at vi mister en fin type. Soko har fremstått som en spiller med gode holdninger, som var ydmyk over å spille for klubben.  Han var flink i intervjusituasjoner og representerte en av få potensielle profiler på dette laget. Sånn sett tror jeg han kan være et tap – både på treningsfeltet og i mediesammenheng. Det hjelper heller ikke at Brann ser ut til å stå først i køen.

Men det får vi tåle.

 


 

2 Responses to “Tomasz Sokolowski er på vei bort.”

  1. Hi, this weekend is nice for me, ffor the reason that this time i am reading this impressive educational post here att my home.

  2. This piece of writing is really a good one it assists new net
    users, who are wishing for blogging.

Leave a Reply