Stille i Sandnes! Nå er det stille i Sandnes!

On July 29, 2012, in Generelt, by Egil Aske

Det er vanskelig å holde seg nøktern etter en sånn kamp. Fem-null. Også mot Sandnes Ulf da. Lillebror fikk passet påskrevet så til de grader. Ikke engang alle timene på Brun og Blid var nok til å gi Tommy Høiland farge i kinnene etter 90. pinefulle minutter med Viking-fest. I Bergen betyr slike resultater at gullet skal hem. I kveld skal vi tillatte oss de samme tankene, om enn bare for en kveld.

Oleee, oleee, oleee, oleeeee. Foto: Endre Opsal.

Den avgjørende scoringen.

Det var ikke overraskende at Veton fikset en-null. I det forrige innlegget påpekte vi at målene han stod for i de to foregående kampene, var forskjellen mellom to – og seks poeng. I kveld la han grunnlaget for en festaften med sin tidlige scoring. I motsetning til en spiller som Bengt Sæternes som med sin ketsjup-effekt setter alle målene sine i en og samme kamp, har Veton den fantastiske egenskapen at han scorer viktige mål. Så også i dag.

Speidere med vinger.

Utviklingen har ikke gått upåaktet hen. Red Bull Salzburg har etter signeringen av storebror Valon også fått øynene opp for Veton. På tribunen mot Ulf satt det representanter for klubben, og det er langt fra usannsynlig at Valon har lagt inn både ett og to gode ord om sin elskede Balotelli-imiterende lillebror.

For oss som er sulteforet på Viking-glede mottas nyheten med blandede følelser. Veton har potensialet til å bli den målscoreren vi så sårt har savnet. Om han skulle forsvinne nå er det ikke bare bekymringsverdig for fremtidige Viking-scoringer, det er også naturlig å tenke at vi kan få langt mer igjen for ham hvis han får fortsette å score mål i Tippeligaen en stund til. I så måte fremstår det som noe tidlig å selge ham. Forhåpentligvis er Solbakken klok nok til å vektlegge betydningen av potensiell spilletid i Stavanger mot tilsvarende muligheter i Østerrike.

Revansjesugne slitere.

Veton var ikke den eneste som fikk oppmerksomhet etter kampen. Vidar Nisja hadde en kjempekamp i ”Valon-rollen”, og fikk vist hva som bor i ham. Sentralt i banen var han vanskelig å få has på for en malplassert Bjørnar Holmvik.

Den påtroppende misjonæren mister sjelden ballen, og er attpåtil både målfarlig og hodesterk. Fotballforståelsen hans er det også klasse over. Innsatsen hans søndags kveld ble kronet med et mål. For meg var det kampens høydepunkt fra banens beste spiller. La det bare fortsette!

På venstrekanten var også Trond Olsen god. Kritikken har til tider haglet rundt nordlendingen. RBK-supportere har hyllet salget, og Viking-supportere har vært snare med å karaktisere ham som et bomkjøp. Nå har Olsen kopiert Frode i hårsveisen og med det markert sin beste periode siden tiden i Bodø. Humøret ser ut til å ha snudd, noe man enkelt kunne se om man fikk med seg videoen fra Viking-trening med tverrligger-konkurranse fra midtbanen. (Du finner den på www.Viking-fk.no). At humøret er tilbake merkes også på banen. Feilene er færre og de gode involveringene er flere. Noddy har i det stille påbegynt sin egen lille revansj. Det varmer. Spesielt i lys av den fantastiske feiringen han viste etter målet mot Hønefoss.

Noddy-Olsen like før den revolusjonerende skalperingen. Foto: Erik Krogh.

Veien fremover.

Nå ligger laget vi på sjuendeplass. Opp til medaljeplassering er det fem poeng. Riktignok er det lag der med færre spilte kamper, men klatringen ser ikke lenger umulig ut. Fra de andre kampene denne runden er det verdt å merke seg at Hønefoss på fjerdeplass tok tre poeng mot Haugesund (femteplass). Det beste hadde vært uavgjort i den kampen, ettersom vi skal passere begge, men resultatet er helt greit. Haugesund med sine 25 poeng er nå innenfor rekkevidde allerede neste serierunde. Det samme er VIF, som er A-poeng med oss  på 24, (dog med en kamp mindre spilt).

Forhåpentligvis kan vi fortsette den gode trenden. Tre strake seiere og fire kamper uten tap er en fantastisk rekke. I de neste to kampene har vi Odd borte og Fredrikstad hjemme. Klarer vi fire poeng på de to kampene er vi farlig nær toppen. Det er ikke lenger ønsketenkning, men en realistisk mulighet.

Den lille pessimisten.

For å unngå det totale Bergenser-stempelet føler undertegnede seg forpliktet til å peke på noen få detaljer. Bare for å unngå å miste bakkekontakten helt.

Laget vi knuste på hjemmebane den 29.07.2012 var ikke et sterkt lag. Ulf var særdeles redusert, og stilte i beste fall med et Adecco-lag som hadde befunnet seg på øvre halvedel av tabellen. Skadene florer i sykkelbyen og det blir litt for enkelt å tro at vi har løst alt med en storseier mot dem på eget gress.

Midtbane på halv maskin.

Ørnskov og Gyan var svært solide defensivt, men var fremdeles langt fra toppnivå. Begge slet med pasningsspillet og slo både enkle innsidepasninger og livsfarlige crossere rett i bena på Ulf-spillere. Et bedre lag hadde straffet oss for det. Spesielt Ørnskov gjorde for mange enkle feil. Med sin scoring i sluttminuttene og gode prestasjoner i de siste kampene bør ikke Mr.T være langt unna mer spilletid.

Men så er det det denne klisjéen ”never change a winning team”, da.

Etter Twitter-ryktebørsen er Ørnskov i samtaler med Silkeborg, men verken avisene eller Viking-leiren har antydet at det er noe hold i dem. Jeg håper han blir og forbedrer prestasjonen allerede i neste kamp. For når den lange dansken leverer, er det en spiller i topp Tippeliga-klasse.

Nå skal det imidlertid feires og derfor avsluttes dette innlegget noe tidligere enn hva prestasjonen hadde fortjent.

Hvem mener du var vår bestemann?


Tagged with:
 

2 Responses to “Stille i Sandnes! Nå er det stille i Sandnes!”

  1. With the best population group the fun will be brought
    back to the game as well. Putting the other players ready where they may be predictable is incredibly smart and clever, and as long as you’ll be able to do that, you’ve
    got a good possibility of being victorious. PAGThe next method is playing
    passive aggressive or more popularly known as the “PAG” strategy.

  2. Juanita says:

    A próxima informação explica melhor a respeito de isto. http://www.mentaltalk.org/profile.php?section=personality&id=1691

Leave a Reply