Spørsmålsrunde med Christian Landu-Landu

On November 20, 2011, in Generelt, by Egil Aske

En av de unge spillerne som har fått sitt virkelig gjennombrudd i Vikingdrakten i år er 19 år gamle Christian Landu-Landu. Mannen med de lekreste hårsveiser  har til tider stortspilt og begeistret lokalpatriotene. Han tok seg tid til en liten spørsmålsrunde med Vikingbloggen, og deler sine tanker om inneværende sesong, egen utvikling, potensielle Vikingstjerner og mer.

Til neste år scorer Landu på disse sjansene. Foto: Endre Opsal.

Hva tenker du om lagets prestasjoner denne sesongen?

– Man trenger ikke å vær rakettforsker for å skjønne at årets sesong totalt sett har vært en skuffelse. Vi har hatt mye stang ut og ikke vært gode nok til å vinne de tette kampene. Prestasjonene på bortebane har heller ikke vært så mye å juble for. Samtidig har vi bevist at vi kan prestere  på et høyt nivå, og levert gode kamper mot topplagene. Blant annet er hjemmestatestikken noe vi kan bygge videre på til neste år. Nøkkelen da blir å levere stabilt gode prestasjoner gjennom hele sesongen, noe vi har gjort i to tredjedeler av inneværende sessong. Totalt sett har vi ikke vært gode nok i år.

Det må vel kunne sies at du har hatt ditt virkelige gjennombrudd i år. Hvordan synes du utviklingen har vært for din egen del? Hva kan du bli bedre på?

-Personlig har jeg hatt en fin utvikling i år, og jeg føler det harde arbeidet jeg har lagt ned har begynt å vise igjen. Jeg har fått ok med spilletid og kommet godt fra det, og det har jeg vokst på. Samtidig har sesongen vært preget av en del rusk som skader og sykdom, og det har gjerne kommet på de tidspunktene jeg virkelig har følt jeg at har vært på gang. Derfor har det blitt en mental bit også, hvor jeg har måtte jobbet hardt for å komme tilbake i godt slag. Oppsummert kan jeg vel si at i mange av kampene jeg har spilt har jeg vært veldig god, samtidig som jeg spiller som et tøs når jeg ikke har dagen.

Personlig er målet å bli bedre på alle mulige områder. Først og fremst har jeg et forbedringspotensiale i pasningsspillet , samtidig som jeg må bli raskere på de korte distansene. Ro foran mål og bedre avslutningsegenskaper er også noe jeg må jobbe med. Ut i fra sjansene jeg har kommet til i årets sesong burde jeg hvertfall hatt 3-4 mål, såpass ærlig kan jeg være.

Landu tar innkast. Foto: Endre Opsal.

Du har fungert litt som en ”potet” for Hareide. Det ble mange kamper som anker, noen ganger spilte du høyreback og til tider indreløper. Hvilken posisjon foretrekker du selv – og hvorfor?

– For min del har det ikke vært noe negativt å kunne bekle forsjelige posisjoner, selv om det i lengden vil lønne seg å ha en fast posisjon. Selv mener jeg at jeg kansje har størst potensial som anker eller back. Grunnen til det er at det er disse posisjonene jeg kjenner best til og har utviklet meg til å kunne tre inn i. Jeg føler rett og slett at jeg gjør best nytte av meg her. Oppturen for min del startet som anker, og jeg fikk levert flere gode kamper på rad.

Som back startet jeg fantastisk dårlig, og vi ble henrettet 4-0 av Start på Sør-Arena. Det var en vond opplevelse. Etter dette har jeg hatt bedre opplevelser på backen gjennom to gode 2-omganger mot  Tromsø og LSK, og en veldig god hjemmekamp mot Sogndal. Indreløper har jeg egentlig ikke spilt så mye tidligere, men det hadde ingenting med posisjonen å gjøre at jeg leverte to dårlige kamper i høst mot ODD og Stabæk. Før det leverte jeg gode kamper i samme posisjon mot både Tromsø og Brann. Selv om dette kansje ikke er min beste posisjon, kan jeg bruke den til å utvikle meg, spesielt offensivt. Dette vil igjen kunne gjøre meg til en bedre back/anker.

Hvor merkbart har det vært at Åge går over i en managerrolle, og hva tenker du om å ha en spansktalende trener? Har det vært store endringer på treningene?

– Pep som de fleste kjenner han som har vært innom treningene denne uken og gitt oss en liten smakebit på hva vi har i vente. Selv har jeg ikke tatt del i det på grunn av skade, men jeg har observert det meste. Endringen trer først inn neste år, så sålangt har ikke dette vært særlig merkbart.

Men treningene virker spennende og veldig “unorske” og består for det meste av possesion , og småspill, typisk spansk som jeg kaller det. Og så har jo en skikkelig tolk vært mangelvare under treningsleirene på La Manga.

Hvem vil du si er den beste motspilleren du har møtt i din tid for Viking?

-Even Hovland imponerte meg da vi møtte dem på stadion nå i høst. Samtidig har jeg alltid vært begeistret for Mohammed Abu i Godset og Pontus Farnerud i Stabæk.

CLL ble imponert av Even Hovland, og gjorde selv en god kamp mot Sogndal. Foto: Endre Opsal.

Hvis du etterhvert skulle bli aktuell for et salg til utlandet – hvor kunne du tenkt deg å dratt?

-Jeg har en innstilling om at med hardt arbeid og gode prestasjoner vil jeg nå drømmen om å komme til utlandet en vakker dag. Som de fleste andre er jeg veldig begeistret for Premier League, men jeg er også svak for den Tyske Bundesliga og League 1 i Frankrike. Pr. dags dato har jeg ikke kvaliteter til dette, og må derfor legge ned en beinhard innsats for å realisere drømmene mine.

Hvem skal vi se opp for på Viking til neste sesong? Hvem er nestemann til å debutere?

-Schulze og Jonni Tveita er to navn å se opp for til neste år. De ble hentet inn i høst og har begge jobbet hardt og tatt steg. De var med på å heve 2-lagets prestasjoner og bidro med flere mål, selv om det desverre ikke var nok til å holde plasen. Med litt tid tror jeg begge vil kunne hevde seg og bidra for A-laget.

Hva gjør Christian Landu-Landu når han ikke spiller fotball?

-Når jeg ikke spiller fotball går det for det meste i å være med kompiser, PS3, samtidig som jeg tilbringer litt tid foran PC-en som de fleste ungdommer. Det er fint å kunne ta det med ro når du har muligheten til det.

Er det du eller Valon som drar flest damer?

-Valon er nok den som blir “hunta” ned av damene, noe han selfølgelig setter pris på!

Her på bloggen blir du gjerne omtalt som Mr.T – vet du hvem det er? Hvis ja – var det han som inspirerte deg til den (fantastiske) røde hanekammen? Hvis nei  – hvem/hva gjorde?

– Mr.T kjenner jeg godt fra The A-Team og Rocky 3. Utenom det har jeg ikke noe spesielt forhold til ham, og vil ikke si jeg at jeg er noe fan. Jeg ville egentlig bare prøve noe nytt, og gjorde et forsøk. Forandring fryder, og jeg var godt fornøyd med resultatet, selv om jeg følte det ble for dumt å gå med i lengden.

Når dine styrker blir omtalt er det gjerne fysikken som tas frem. Hva er de personlige rekordene i benkpress og knebøy?

-Har aldri vært noe maskin i styrkerommet, og har i grunnen ikke noe behov for å være det heller.

Tror ikke jeg har noen bra personlig rekord hverken i benkpress eller knebøy for styrken min skal vises på banen, ikke i styrkerommet!

Hvem er det som lager stemning i garderoben?

-Garderobens showman er uten tvil Thor Arne Aasen, hvor enn han går skaper han god stemning og mye latter.

Hvem er jålebukken som bruker mest tid foran speilet?

-Jeg har ofte blitt irritert over hvor lang tid trioen Aslak Falch og Berisha brødrene bruker foran speilet!

Berisha-X2 og keeper-Falch må raska på. Foto: Endre Opsal.

Fra tidligere fikk vi ofte høre at Thomas Pereira var førstemann rundt Mosvannet. Hvem er det som har stålkondisjonen nå?

-Haakon Skogseid er en sterk kandidat, men det hadde ikke vært gøy å løpt rundt Mosvannet med Veton heller.

Får vi et gjensyn med dansen fra Fredrikstad-kampen dersom du eller Berisha-brødrene scorer?

– Forhåpentlivis får vi et gjensyn med både det ene og det andre neste år. (Sett fra mitt stå sted, med tanke på at jeg er skadet, håper jeg selfølgelig at de får seg hver sitt mål i løp av de to siste kampene).

I sammenheng med dine siste twitter-meldinger (CLL strøk på oppkjøring): hvem sitter du på med til trening?

-Haha, folk fikk det med seg ja. Jeg blir for det meste kjørt av mine foreldre, men jeg klarer selvfølgelig å lure noen av gutta til å hente meg i ny og ne. Hvis ikke blir det bussen!

Hvordan ser ditt ”tidenes Vikinglag” ut?

-Mitt Viking lag ser i grunnen blankt ut. Jeg har for å være ærlig lite oversikt over klubblegendene.

Men for å gjøre et forsøk så spiller Gary Goodchild spiss når jeg en gang legger ut “Tidenes Vikinglag”.

 

Takk til Christian Landu-Landu som stilte opp for oss!

Følg ham gjerne på twitter; @Landu92.

 


 

2 Responses to “Spørsmålsrunde med Christian Landu-Landu”

  1. Your style is so unique in comparison to other folks I have read stuff from.
    I appreciate you for posting when you’ve got the opportunity,
    Guess I’ll just book mark this blog.

  2. Konya ilinde yer alan ortodonti hekimimiz ahmet mehmet sitenize http://www.google.com.tr ulaşabilirsiniz

Leave a Reply