På an’ igjen

On November 7, 2012, in Generelt, by Egil Aske

King Gyan er gjenstand for kritikk – urettferdig, mener vi. Foto: Endre Opsal.

@ninja_egil @Vikingbloggen

Følelsen av å gå nesten tre måneder uten å skrive et innlegg, for så å kaste seg over den blanke Word-siden igjen, er ubehagelig. Dere som trener jevnlig har alle hatt følelsen av å starte fra scratch. Kanskje er du en student som drar hjem for sommeren hvert år. Da vet du hvordan det er. Kanskje har du pådratt deg en skulderskade i styrkerommet som satte deg ut over en lenger periode. Eller kanskje gikk du rett og slett tom for motivasjon.

Problemet du møter er uansett det samme – det er et jævla mas å starte opp igjen.

Som regel løses problemet med et godt spark i ræva. Kanskje er det badevekten som bikker over et tall du ikke ønsker å se. En kommentar eller et lite imponert blikk fra en person du kjenner. Eller ikke kjenner.

Kanskje er det den ubarmhjertige samvittigheten som henger over skuldrene dine som en tjuekilo tung ambolt. Det er den greia Per Ulv alltid prøver å kaste i hodet på Bippe Stankelbein, for dere som ikke visste det. Den veier muligens mer enn tjue kilo når jeg tenker meg om.

Anyways.

For meg var det kritikken av King som ble det sparket i ræva. Det startet på Twitter hvor det ble rapportert misfornøyde hvitsnipper. De  kunne ikke forstå at Gyan kom ut til andre omgang. HP videreførte stafettpinnnen i sin blogg, hvor han stilte seg utenforstående til at Nisja måtte forlate banen før King.

(HP-bloggen kan du lese her: http://fotball.aftenbladet.no/blogg/hans_petter_jorgensen/article256321.ece)

For meg fremstår kritikken som helt uforståelig. Og med helt uforståelig mener jeg virkelig, totalt skivebom, helt på tryne, ute på blåbærtur, skakk i Nygårdsparken, Buffalosko-på-føttene (!?) type feilslått kritikk.

I mine øyne kunne man like gjerne gitt banens beste-prisen til King Gyan, som til André. Og det tar ingenting bort fra Andy.

King Gyan løp utrettelig gjennom hele kampen. Mot slutten av andre omgang, da de store sjansene bød seg på overganger, var han med inn i boksen hver gang. Så løp han hjem igjen før Brann kom seg i angrep. Sistnevnte er kanskje ikke så imponerende, all den tid brorparten av Brann-spillerne løp i sirup store deler av andre omgang.

En skal heller ikke glemme at den unge ghaneseren med 99% sannsynlighet hadde vært målscorer, om Veton ikke hadde blitt så het i hodet. Mine mistanker er at kritikken hadde vært fullstendig fraværende om så hadde vært tilfelle.

Jeg overvar for øvrig kampen gjennom den gode pixelkvalieten til «Csports», og  kommentator Knut Tørum, tidligere kjent for Valencia-seier, pressekonferanse-tårer og månedens manager utmerkelse i 2006, skrøt så mye av King Gyan at man skulle tro man hørte Jan-Erik Aalbu kommentere Vålerenga.

Poenget jeg vil ha fram er følgende: Viking er gode med nr. 19 på banen, og han var strålende mot Brann. Sånn. Ferdig med den saken.

En u-klinisk Veton?

Den store styrken til Veton Berisha – foruten hans løpskapasitet – er hans gode avslutteregenskaper. Den unge egersunderen har omsatt en stor andel av sine sjanser i mål, og det har ledet til forsiktige sammenligninger med Ole Gunnar Solskjær. Mot Brann hadde Veton flere sjanser. Ved to anledninger var han alene med keeper, men ingen av dem førte til mål.

Imidlertid er det ikke de forspilte målsjansene som er grunnen til at jeg nevner Veton nå.

Har Veton allerede planlagt å dra til utlandet? Foto: Endre Opsal.

De som fulgte nøye med under Brann-kampen, fikk med seg en liten seanse hvor Veton brant en stor sjanse fra fem meter, hvor han burde ha spilt til en umarkert King Gyan.

Like etterpå strekker King Gyan ut hendene som for å si: Se her?!

Veton svarer med det som ser ut til å være en ekstremt hissig variant av: SHUT THE FUCK UP!

Kanskje er en slik reaksjon bare naturlig for en ung spiss som har vært litt uheldig. Gudene vet at man hører værre fraser i den engelske ligaen. På den andre siden er det noe urovekkende over at en spiller som for et år siden var overlykkelig over å få å starte kamper, har tilegnet seg holdninger som kan minner om milde stjernenykker.

Spesielt når en tenker på at Veton har en kontrakt som løper ut etter 2013-sesongen.

Såvidt meg bekjent er det ikke påbegynt kontraktsforhandlinger. Hvorfor det er slik kan man bare spekulere i. Det eneste jeg vet, er at det kommer til å slå uheldig ut for klubben dersom lille-Berisha allerede ser etter større utfordringer.

Vi har definitivt et ønske om å beholde ham, sportslig sett, og om det ikke skulle være mulig, så må vi i det minste prøve å få inn noen kroner. Det kan bli vanskelig hvis han ikke signerer ny kontrakt.

Vi krysser fingrene for at egersunds egen Mario Balotelli ønsker å være med videre.

Inn og ut

Etter et vellykket opphold i Kristiasand er endelig U-21 keeper Arild Østbø tilbake i Stavanger. Når man vurderer Jarsteins opptredener gjennom den siste tiden, kan den unge keeperen være nærmere en plass i startoppstillingen enn han tror. Norges nummer én har aldri lagt skjul på at han ønsker seg til utlandet, og mange mener at tiden er moden for at drømmen realiseres. I den forbindelse har det blitt nevnt at Henning Berg, som nyansett manager for Blackburn, kan bidra til akkurat det.

En annen mann som har vært heftig diskutert på ryktebørsen, er Sandnes Ulfs Anel Raskaj. Martin Ørnskov – til tross for at han har gått ut og sagt at han ikke tenker på å reise hjem – ansees fortsatt som tapt for mange. Hjemlengsel skal visstnok være grunnen. Det er også bakgrunnen for den gryende interssen for Raskaj. Den tidligere Halmstad-spilleren, som av sine tidligere svenske trener ble ansett for å være mer talentfull enn tidligere Halmstad-spiller Fredrik Ljungberg, har imponert for Gaukene i tippeligaen. Han har også uttalt at han ikke ønsker å bli med på en eventuell tur ned til Adecco.

Er Anel Raskaj noe for oss?

Hvorvidt Viking faktisk følger Raskaj eller ikke vites ei.

Million-mannen

De fleste har sikkert fått med seg at Viking mottok en million kroner fra en ukjent mann. Mannen er ikke lenger helt ukjent, da man har opplyst at giveren er en alminnelig østlending, (og med alminnelig mener jeg at det ikke dreier seg om en rik mann) som inntil nylig aldri hadde vært på stadion. Den anonyme giveren har visstnok holdt med Viking siden 1974.

Jeg nøyer meg med å påpeke at dette er ekstremt pussig og sier samtidig hjertelig takk for gaven.

Følg oss på Facebook

Dere er fryktelig gode til å følge med, og komme med innspill på Twitter. Men veldig få av dere følger med på Facebook.

Trykk på «like»-knappen på høyresiden her, så får du en samling av Viking-saker samt alle våre innlegg direkte i Facebook-feeden din. Eventuelt følg linken til http://www.facebook.com/pages/Vikingbloggen/219671314737912?fref=ts og lik den der.

Neste innlegg kommer forhåpentligvis med et noe kortere opphold.

-Egil


Leave a Reply