Oo! Hvem kommer?!

Oo! Hvem kommer?!

I det jeg skriver dette lyser det 12. november nede i hjørnet på skjermen min. Det er tidlig å komme med en ønskeliste. Julenissen har sikkert ikke hyret inn medhjelperne enda. På den andre siden: julesjokoladen er allerede i butikk. Det er marsipanen også. Christian Rugland med kompis Geir Solstad ser nå ut til å åpne for eksterne investorer ved spillerkjøp. Det kan bety at vi ikke blir lutfattige på overgangsmarkedet likevel. Viking får sitt Hardball og jeg vil være tidlig ute med noen ønsker.

1.Riku Riski

Riski er finsk landslagsspiller, og Hønefoss’ toppscorer. Det var han også i 2012. 10 scoringer har vært resultatet de to siste sesongene. Forskjellen er at han i år også har fire målgivende, hvor han i fjor hadde 2. Dette for et lag som i år har scoret 34 mål. Riski har med andre ord scoret så godt som en tredjedel av lagets mål på egenhånd.

Riski er en hurtig spiss som stort sett alltid kommer til sjanser i løpet av en kamp. Han har nok vært et usannsynlig transfer-mål tidligere, men nå som HBK har rykket ned kan det være muligheter. Riku kaprer dermed førsteplassen.

Riku Riski. Foto: www.honefossbk.no

Riku Riski. Foto: www.honefossbk.no

2. Mohamed Elyounoussi

Fetteren til Tarik er noe av det beste vi har har av talenter i Tippeligaen for øyeblikket. Hurtig, svært teknisk og driblesterk. Og det som er skummelt: han er 19 år. Yngste-Elyounoussi har alle forutsetninger for å bli minst like god som Tarik. 6 mål på 29 kamper er imidlertid ikke spesielt bra. Det er ett mål mindre enn Ingelsten, for et lag som har scoret ca. like mye som oss (41 vs 40).

I tillegg kan en spørre hvor lurt det er å kjøpe inn et spisstalent, med Veton og Chikere i troppen. Hadde det vært opp til meg, og muligheten var der, så hadde jeg fortsatt gjort det. Den mannen kommer til å bli solgt for en bra slump med penger etterhvert, det er jeg sikker på. Den bølgen er det verdt å slenge seg på. Men igjen, å tro at han skal gå til oss er gjerne ønsketenkning.

Med mindre Sarpsborg rykker ned?

Lille-Elyounoussi. Foto: www.Sarpsborg08.no

Lille-Elyounoussi. Foto: www.Sarpsborg08.no

3. Frode Johnsen

Haha neida. Men bra sesong Frode. Seriøst, jeg er imponert.

4. Hans Norbye

En liten joker. Regner med at mange vil være uenige her. Og om jeg skal være helt ærlig, så vet jeg ikke om jeg er enig med meg selv. Norbye er en Bertelsen-kopi på høyrebacken. Ekstremt hurtig, liten, men med et litt større offensivt register. Befinner seg på 95. plass på årets VG-børs, på plassen bak Bamberg, delt med Berre, men foran Erik Huseklepp. Dersom Skogseid flyttes inn kunne han gjort en jobb høyrebacken. Han har et større potensiale som back enn både Andy og Landu, og han bør ikke være for dyr fra et nedrykksklart Tromsø. Hadde en bedre sesong i 2012 enn i 2013, men har fortsatt levert på det jevne. Det store problemet er at han stiller med en av de dårligste sveisene i Tippeligaen. Det kan fort være tungen på vektskålen.

Kunne du tenkt deg denne karen på høyreback? Foto: www.Isberget.no

Kunne du tenkt deg denne karen på høyreback? Foto: www.Isberget.no

 

Investor-modellen

Når det gjelder den nye investor-modellen er jeg i utgangspunktet skeptisk. Skeptisk fordi det strider med min natur å observere Viking i samme fotspor som Brann. Er det virkelig noe å hente ved å etterligne den klubben, på noen som helst måte? Det som beroliger meg, er at bergenserne ikke er alene. Den samme modellen har vært benyttet i både Enga, LSK, Molde og flere andre. Med varierende suksess. Det avgjørende, slik jeg ser det, er at eksterne investorer ikke ender opp som en unnskyldning til å gå tilbake til gamle synder. Vi skal ikke kjøpe inn falne tippeligastjerner med overbetalte lønninger. Vi skal ikke hente utlendinger som er marginalt bedre enn våre egne, lokale spillere. Vi skal enten hente spennende talenter,  eller spillere som klart kan gå inn å heve laget. Og de skal ikke være overbetalte. Klarer man dette, så er tilgang på kapital utelukkende positivt.

 

Ulf som alltid klar for restsalg

Avisene melder nå at Ulf jakter både Patrik Ingelsten og Vidar Nisja. Det slår meg som vanskelig å svelge forklaringer fra klubben om at man slipper Ingelsten på grunn av dårlig økonomi, dersom Ulf har midler til å lønne svensken. Hvis det skjer kan man heller være ærlige å si at man tror man skal kunne klare å finne en bedre, eller like god spiss, til bedre betingelser. Eventuelt at man tror Veton, Chikere (og kanskje også Sulimani?) er nok.

Men: hvis jeg skulle satt penger på noe, så ville det vært at Ingelsten drar tilbake til Sverige. Jeg er ganske sikker på at noen av klubbene der borte er interesserte. En toppscorer glemmes ikke så lett, og Kalmar følger alltid med. Tar jeg – mot formodning – feil, vel da er det bare å gratulere Sandnes Ulf. Det vil være et kupp. Det kan jo teorien tenkes at han ønsker å bli i regionen.

Når det gjelder Nisja, så er det ingen hemmelighet at Asle Andersen har kikket på jærbuen i flere sesonger, men den allsidige midtbanespilleren har så langt klart å holde seg i Stavanger, til tross for at han har vært på vei bort flere ganger.

Vår glade misjonær har hatt en tendens til å spille seg inn på laget etterhvert som sesongen forløper. Uansett hvilken trener som kommer inn. I år har han spilt 21 kamper, men han har bare snittet ca. 40 minutter i hver av disse. Det er omtrent halvparten av spilletiden han hadde i fjor. For Nisja har ikke hatt en god sesong. Årets første mål var en solid gavepakke, og det kom på overtid av årets siste kamp. Mot et Sarpsborg som sendte alle mann i angrep. Det er skuffende.

Etter mitt syn kan det være på tide å la Nisja gå. Vi har sett hva han kan gjøre, men han er for ustabil. Det ser ut til at han kun får ut sitt beste når han er i en presset situasjon. Men hvor lenge skal vi holde den karusellen gående? En Nisja i bra form holder et solid Tippeliga-nivå, men jeg våger å påstå at det ikke er den avgjørende spilleren som tar oss helt opp i ryggen på de aller beste. Da er han mer enn troppsspiller. I hvertfall slik det ser ut nå.

Samtidig er det ingen lag i Tippeligaen som vil skille lag med en lojal spiller, som fra midtbanen putter 7 mål i løpet av sesongen. Det gjorde Nisja i 2012. Spørsmålet er bare, kommer vi til å se lignende prestasjoner fra ham i 2014?

Jeg tror ikke det, og derfor tror jeg det kan være på tide å skille lag. Men Nisja har motbevist kritikere tidligere…

Er det på tide å la denne mannen gå?

Er det på tide å la denne mannen gå?

 

Regelryttere, politisk korrekthet og unødvendig bagatellisering

Sist men ikke minst må jeg få lov til å hylle NFF’ nyeste sprell. I denne artikkelen fra Adressa, informerer forbundet om at Strømsgodset har fått tilsendt et brev, hvorpå de anmodes om å redegjøre for banestormingen etter seieren i siste runde mot FKH.

Dette er et herlig eksempel på at en organisasjon har nedfelte regler, og ser seg blind på plikten til å opprettholde systemet, selv der hvor det er meningsløst. For hvordan mener NFF at Godset skal kunne stoppe 4000 tilskuere fra å storme banen, hvis de bestemmer seg for å gjøre det? Og hva er i så fall poenget? Å se stadion gå amok når seriegullet sikres i siste runde er noe av det beste man kan se i fotballen. Det må det være lov å unne Godset, uten at de skal straffes for det. Drammen trenger en oppmuntring etter all publisteten fra diverse Paradise-deltakere.  Og ikke glem, dette er en egoistisk argumentasjonsrekke, for jeg vil også storme banen når vi tar gull i 2014.

 

Hva synes du om eksterne investorer – og hvem vil du hente? Ønsker du å beholde Nisja? Kommenter gjerne.

 

Til neste gang,

@ninja_egil


Tagged with:
 

3 Responses to “Ønskeliste, eksterne investorer, Ulf på restesalg og NFF”

 1. Do you mind if I quote a few of your articles as long as
  I provide crediit and sources back to your weblog? My blog is iin thee exact same niche as yours and my users
  would ggenuinely benefit from a lot of the information you present here.

  Please let me know if this okay with you.
  Cheers!

 2. We are a bunch of volunteers and opening a new
  scheme in our community. Your web site offered us with helpful info to work on. You’ve done an impressive job and our whole community will probably be grateful to you.

 3. It would be our pleasure to be at your services in any
  traveling cases.
  As one of the most efficient tour and traveling agency, we offer
  unmatched service and exclusive offers. Email us and get
  your best tour price and all needed information . In most cases not only will we price match ,but you’ll receive a free travel gift too.

  As we all believe in our motto:
  Caring & friendship ,competent, reliability and courteous.

Leave a Reply