Skien gråter – Odd Viking 1-4

On August 5, 2012, in Generelt, by Egil Aske

En matchvinner på topp. En matchvinner i mål. Foto: Endre Opsal.

Vi er på sjetteplass!

Tenk at du tar deg en iskald dusj. Og da mener jeg iskald. Så kald at du begynner å skjelve langt inn i beinmargen. Så kald at føttene dine kjennes ut som to blytunge istapper. Så kald at tanken om den minste lille varme bris fremstår som verdens deiligste gave. Så trer du ut av dusjen. Skjelvende av kulde vandrer du bort til et boblebad.  I det du setter deg ned forsvinner den tidligere lidelsen fra det kalde vannet, og boblebadet føles som det eneste stedet i verden for deg. Gleden ved opplevelsen mangedobles.

Sånn føles det å være Vikingsupporter nå. Vi har gått fra helvete til himmel på rekordtid.

Da vi ledet 2-0 hadde Odd blitt stoppet av stang og tverligger. Samtidig leverte Jarstein flere fantastiske redninger. Flyt kalles det. Vi har endelig fått det.

Toppscorer?

Igjen var det Veton som åpnet mål-showet. På sine to første muligheter satte han to kasser. Riktignok var mål nummer to en gavepakke av de sjeldne, men det er noe Ole-Gunnars-Solskjærsk over å stå akkurat der ballen havner.

Det er nesten litt synd at Veton ikke har fått sjansen tidligere. Nå har han fem mål på de fire siste kampene. En slik rekke kan man neppe forvente at han opprettholder, men når man ser at ligaens toppscorer har ti mål begynner tankene fort å vandre. Mannen på topp heter for øvrig Nikola Djurdjic.

En levende vegg.

Det er lenge siden man har kunnet si at laget vårt har matchvinnere i begge ender. Nå er det plutselig blitt en realitet. Mot sin gamle klubb Odd var Jarstein en levende vegg. Om det er revansjelysten, den gode flyten vi er inne i eller et åpent overgangsvindu som har tent landslagskeeperen er meg revnende likegyldig. Ikke siden Basso voktet buret har jeg sett en bedre keeperprestasjon. Fortsetter det slik må Østbø stå kamper fortere enn han tror. Det er gledelig og småskummelt på samme tid.

Formspilleren

Noddy-Olsen har vært fått mest kritikk av samtlige Vikingspillere siden Hareide tok over klubben. Den samme kritikken har ikke bare stilnet, den har blitt til ros, optimisme og mimring fra Bodø-Glimt-perioden. Olsen fortsatte sin fine form med assist til Vetons første mål, og innlegget som ble stusset videre til 2-0. Det var også han som slo ballen inn i feltet da Misjonæren satte inn 3-0. Nordlendingen er i ferd med å gjøre mål og målgivende til en vane og er nå et sikkert navn i lagoppstillingen.

Få ting gleder oss mer.

Add @trondzki på Twitter. Foto: Endre Opsal.

Den usynlige jobben.

Det er vanskelig å legge merke til de gode defensive midtbanespillerne. King Gyan er en av dem. Torgeir Børven og resten av det middelmådige Odd-angrepet ble effektivt nøytralisert av vår unge ghaneser. Fremover gjør han det enkelt og med det er han limet som binder sammen Viking-laget. Enhver Viking-supporter er glad i Andre Danielsen, men med Gyan i den formen han er nå skal det bli vanskelig å kapre en plass i startoppstillingen.

Som Kjelle selv uttalte til aftenbladet før kampen: never change a winning team.

Kula

Vi har tidligere skrevet at Martin Ørnskov har hjemlengsel. Kan noen se å få fjernet den sporenstreks? For et frispark fra den lange dansken! Allan Gaarde kunne ikke ha gjort det bedre selv.

Silkeborg – fingrene av fatet!

Tabellen

Med seieren i Skien har vi nå 27. poeng. Det plasserer oss på sjetteplass, ett poeng bak Hønefoss og Haugesund. Begge disse lagene har bortekamper i neste runde. Haugesund møter Brann og Hønefoss møter Lillestrøm. At minst ett av disse lagene avgir poeng er meget sannsynlig, og dersom vi slår Fredrikstad hjemme klatrer vi forbi det laget som gjør det.

Kan vi ta dette helt til medalje?


Tagged with:
 

Leave a Reply