Før kampen (Viking – Tromsø)

On August 6, 2011, in Før kampen, Kamprelatert, by Egil Aske

Tromsø kommer til Viking stadion som serietoer. På tabellen har de 32 poeng på 17 kamper. Viking har på sin side 20 poeng på 18 kamper.

Det blir hardt på søndag.

Hadde det ikke vært for den oppfriskende visitten på Brann-stadion i midtuken hadde jeg sett mørkt på denne kampen. Indy må sone karantene, og Hareide må dermed omrokkere på et forsvar som har fungert godt i det siste. Inn kommer partysvenske Björn Andersson a.k.a Dolph Lundgren. Hvor mye det kommer til å påvirke forsvaret er vanskelig å si.

Björn Andersson får en etterlengtet kamp hjemme mot Tromsø. Foto: Endre Opsal

Kommandør Bjørdal og kaptein Indy har vært meget gode sammen den siste tiden. De andre konstallasjonene fungerte ikke spesielt godt i treningskampene i vinter.

Samtidig er det ikke det defensive som bekymrer meg mest før denne kampen. Tromsø har sluppet inn færrest mål i årets tippeliga (19) og Viking har scoret nest-færrest (17). Kun Sogndal har vært dårligere enn oss fremover med sine elleve scoringer.

Da er det godt at Brann kampen viste at vi kan spille offensiv fotball. For vi er avhengig av å skape sjanser mot etablert forsvar på søndag. Det har vi slitt voldsomt med til nå. Mye ser ut til å avhenge av at Yanni har en god dag. Riktignok begynner andre spillere også å stå frem, men de fleste sjangsene kommer fortsatt på hans høyrekant.

Starter Mr.T nok en kamp? Foto: Endre Opsal.

Det er vanskelig å si hvilke elleve Hareide plukker ut på søndag. Valon får nok en ny sjangse som indreløper, mens Mr.T, King, Andy, Birk og Nisja sloss om å spille henholdsvis anker, indreløper og venstrekant. Med innhoppene mot Brann banker både Nisja og Birk kraftig på døren.

Slik det ser ut nå er det bare Yanni, Valon og Nevland som kan føle seg trygge på å starte.

Hvem hadde gjettet det før sesongen?

Ingen enkel jobb å sette sammen midtbanen for Hareide. Foto: Endre Opsal

Tromsø har blitt betydelig svekket utover i sesongen. Selv om laget har klart seg bra siden de gav slipp på Høgli og Reginiussen, må de snart begynne å merke kjøret. Stallen deres er ikke veldig bred, og mot Viking må både Høgli-erstatter Hans Nordbye og midtbanestjerne Ruben Yttergård Jensen stå over. I tillegg har Rushfeldt vært ute med skade. Plassen til Nordbye kan nok dekkes av innleide Thomas Holm, men like enkelt blir det ikke å erstatte RYJ. Forhåpentligvis kan vi dra nytte av det.

Slik jeg ser det bør det være gode muligheter for poeng dersom vi får det første målet. Dersom det står 0-0 eller vi ligger under etter halvspilt kamp blir det tøft. Kansje kan vi håpe på at Tromsø ikke er fornøyde med uavgjort og åpner seg opp i en slik situasjon, men det tviler jeg på. Mest sannsynlig kommer de til å fremstå kompakt og kynisk, og jeg mistenker at kampen blir sjansefattig.

Forøvrig blir det morsomt å se om det blir Tromsø-kantene Remi Johansen og Thomas Drage eller Yanni som utmerker seg mest denne kampen. Nå er de jo alle tatt ut på U-21 sammen. Gratulerer til Yanni med fortjent plass.

(Du finner ham for øvrig på twitter under ”Randa_deLanlay”).

En liten kuriositet : Viking-hordene fikk problemer med vaktholdet på Brann stadion og ble nektet å ta med seg inn supporterutstyr som bannere og lignende. Resultatet var at det ble sverget høylytt hevn over Brann-fansen, som ikke skulle få ta med seg en dritt inn på Viking stadion ved neste møte.

Spådommen; Viking – TIL 3-1 (Valon, Yanni og Birk).


 

Leave a Reply