Før kampen: Viking – Haugesund

On September 30, 2011, in Før kampen, Kamprelatert, by Egil Aske

I realiteten er de gjenværende tippeligakampene ganske ubetydelige.

Men det er ett unntak.

Haugesund må få bank på hjemmebane.

Olav Viking skal slakte måkene som ikke lenger er tilstede på Viking Stadion. Foto: Endre Opsal.

Med en fantastisk bondetamp av en trener har måkene nå spist biff med fiffen i stedet for restene av gammel Bigmac. Med andre ord; vi må vise at VI (på tross av tabellplassering) fortsatt er storebror, og at ”måger (fremdeles) smage drid”.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/sport_nrk_rogaland/1.7808278

Nytt før kampen er at Mr.T og Østbø er utelatt fra troppen på grunn av sykdom tidligere i uken. Videre er nyervervelsen Schulze tatt ut i troppen for første gang.

Slik vi har sett Hareide betyr det mest sannsynlig at Schulze kommer til å få sin debut mot Haugesund. Det tror jeg kan være en god idé. Kampen er ikke avgjørende for noe (tabellmessig) og bør av den grunn ikke by på for mye nerver. Samtidig er den såpass viktig for supporterne at det likevel blir en morsom kamp å spille.

Fra sportsjournalistene hører man at det er god stemning på trening. Selv om det var noe sykdom i troppen tidligere i uken, har Hareide (med unntak av Ingelsen) en skadefri tropp å velge fra. Dette kombinert med en trygg plass, stigende formkurve og  nærstående derby gjør underverker for humøret.

God stemning i Jåttåvågen for øyeblikket. Foto: Endre Opsal.

Laget skal visstnok ha trent på dødballer denne uken. Det trengs virkelig. Med et lite forbehold om at statistikken gjør narr av meg konkluderer jeg med at vi har vært elendige på dødballer så langt i sesongen. Relativt gode avleveringer har resultert i lite og ingenting. Nå skal det sies at kvaliteten på leggene fra T. Olsen har variert voldsomt i kvalitet, men det har vært såpass mange gode at vi burde skapt mer trøbbel enn det vi har gjort. Til tider virker det som om man allerede har gitt opp å score før dødballen er tatt. Her er det for øvrig et stort unntak i Lædre ”KLINKOS” Bjørdal, som alltid går inn med livet som innsats.

Hvordan ta bilde av innsats og engasjment? JLB. Foto: Endre Opsal.

FKH stiller et noe svekket lag i forhold til hva de har mønstret tidligere i sesongen. Toppscorer Sørum er som kjent solgt, og trønderen Vegard Skjerve er suspendert for gule kort.

Samtidig har Anders Søderlund tatt opp stafettpinnen som storscorer med ni mål (Nevland har åtte), og Djurdjic er tilbake fra suspensjon.

På lørdag kan vi forvente at Grindhaugs disipler kommer ut i hundre med sin etterhvert velkjente ”entusiasme”. Det skal ikke alene være nok til å vinne på Viking stadion. Bare sørg for at jæv… Bamberg ikke får frispark i skuddposisjon.

Det gjelder deg, Berti!


 

Leave a Reply