Før kampen (Viking – Brann) CUP.

On August 13, 2011, in Før kampen, Kamprelatert, by Egil Aske

Tid for revansj.

Det er en herlig giv i laget for tiden. Selv om vi ligger på en begredelig 12.plass på tabellen, har jeg sjelden opplevd Viking-fans så positive som nå. Det kan vi takke lokale unggutter, og en rekke underholdende kamper for.

Det er deilig følelse når man kan glede seg til hver kamp og føle at laget har en mulighet til å vinne, samme hvilken arena den spilles på.

Denne kampen spilles på Viking stadion og den spilles mot Brann. Bedre blir det ikke.

Håper på mer av dette mot Brann. Foto: Endre Opsal

Bare noen uker etter at vi tapte seriekampen i Bergen får vi en ny mulighet. Viking leverte en fantastisk bortekamp, men ble belønnet med null poeng. Jeg tror de unge Vikingene er meget interresert i å revansjere det.

Nytt før kampen er at T. Olsen kan få sin debut. Problemplassen venstrekant har fått sitt klare førstevalg. Trond Olsen tjente gode penger i Rosenborg, og er ikke kommet til Stavanger for å slite benken. Selvsagt må han prestere, men han har nok fått lovnader om mye spilletid. Muligens starter han allerede mot Brann.

På Twitter har det florert med Olsen-vitser fra Trondheim. Både før og etter at han ble klar for Viking.  Det er sjelden et godt tegn når egne fans er så negative til en spiller.

I følge RBK-fansen er det en lite kreativ spiller, som sliter med ballen i beina. Da passer det dårlig når Viking spiller hjemme og skal prøve å styre kampen.

Slik jeg ser det ligger nøkkelen i Olsen-suksess i Nils Arne Eggens mantra ”vi må spæll kværainna go”.

For Olsen kommer ikke til å heve laget dersom han hele tiden må møte og motta ball med mann i rygg. Men hvis han får ballen i rom, spilles opp til skuddmuligheter og får støtte på helhjertede kontringer, så kan han fort bli en matchvinner. Spesielt i kamper hvor Viking får det første målet.

Såklart er det litt synd for Veton som kommer til å måtte kjempe hardt for spilletid i fremtiden. Samtidig ser jeg ikke for meg at han ender opp som venstrekant uansett. Skal han det må han enten utvikle seg som dribler, øke tempoet noen få hakk, eller utvikle en Beckham-fot. Et spennende talent er han absolutt, men en toppspiller er han foreløpig ikke. Da er det greit at han må utvikle seg for å ta en plass på laget.

Når det gjelder lagopstillingen forøvrig forventer jeg at Viking stiller som de har gjort de siste kampene. King og Skogseid er klare etter sine småskader og forventes å finne i førsteelleveren. Indy er tilbake etter sin suspensjon.

Håkon Skogseid pådro seg ingen alvorlig skade og er tilbake mot Brann.

Med andre ord stiller vi med samme ellever som rundspilte Brann for et par uker siden.

Så spørs det om Brann har lært av forrige kamp. Mest sannsynlig kommer de til å ha en plan for å stoppe Yanni denne gang. Hvis ikke blir det blir fort en slitsom dag på backen for El-Fakiri.

Og denne gang kommer ikke Fredrik Haugen til å redde seieren for Brann. Det kommer ikke Landu-Landu til å akseptere.

Spådommen: Viking 2 Brann 0 (Yanni, Olsen).


 

1 Response » to “Før kampen (Viking – Brann) CUP.”

  1. No entry 2 says:

    This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader entertained.
    Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job.
    I really enjoyed what you had to say, and more than that,
    how you presented it. Too cool!

Leave a Reply