Før kampen : Strømsgodset – Viking.

On September 9, 2011, in Før kampen, Kamprelatert, by Egil Aske

Før møtet med Stabæk skrev jeg at Stabæk er et godt og spillende lag som bør passe Viking bra. Av den grunn spådde jeg en morsom kamp.  Den spådommen gikk rett til helvete. Likevel prøver jeg meg igjen.

Slik jeg ser det – og dette er bare tatt ut fra hodet og ikke faktisk statistikk – er Viking stort sett bedre mot god motstand enn mot lag som de ”skal” slå. I så måte passer Deila borte oss strålende, for det er en av de vanskeligste bortekampene i tippeligaen.

Mr.T er benket mot Godset. Foto: Endre Opsal.

Jeg er som regel mer bekymret før kamper mot Start, Odd og Sarspsborg enn før kamper mot Molde, RBK eller Godset. Kanskje har det med egne forventninger til kampen å gjøre, men jeg mistenker at det heller ligger i forventningene som stilles til laget. Når vi møter antatt dårligere lag må vi styre kampen og spillet. Vi må spille fotball mot etablert forsvar. Vi må ha backer som kommer fremover på overlapper og legger gode innlegg. Det er vi elendige til.

Derfor er det så befriende å kunne dra til Marienlyst som underdog.

Viking melder på egne sider at laget har hatt 26 mann på trening. Soko har vært på feltet igjen og mange spillere er tilbake fra (mindre vellykkede) landslagsopphold. Det er gode nyheter. Det er typisk for et lag som har interne problemer (og eksterne forsåvidt) at det florerer med småskader, sykdom og generelt dårlig treningsoppmøte. Slik er ikke tilfellet i Jåttåvågen for øyeblikkket.

Så får vi håpe laget løfter seg fra det som spillemessig har vært skrekkelig dårlig de siste kampene. Skal de gjøre det må Lanlay brukes ofte, og Valon ha dagen.  Slik jeg ser det er det de to spillerne som står for kreativiteten i dette laget. Nevland scorer hvis han får han får sjanser.

Viking er trenger en Valon i form for å skape sjanser. Foto: Endre Opsal.

Det ser ikke ut til å være store endringer fra Stabæk-kampen, men i følge rogalands avis kommer Birk inn for CLL.  Med tribuneplasseringen forrige kamp har Hareide gitt Birk et spark i ræva. Det var tydeligvis aldri planen å fryse ut spilleren som ikke ønsker å skrive ut ny kontrakt. Tvert i mot later det til å være et direkte svar på den (angivelig) elendige innsatsen Birk har lagt ned på trening. I kamp har vi vel alle sett det.

Vi kan bare håpe at det slår positivt ut for oss. Birk er en målfarlig og god fotballspiller, samme hva man måtte mene om ham personlig. CLL har vært strålende for oss denne sesongen, men hadde ingen god forestilling i forrige kamp. Videre må jeg innrømme at jeg liker den offensive tankengangen som ligger bak dette laget. Det er jo tross alt bortekamp.

The Birk to the Bjarn is back. Foto: Endre Opsal.

Så får vi se da om spådommen slår ut riktig denne gang. Kanskje er det Vikings unggutter som får omtalen etter kampen. Vi er vel alle drittlei av å høre om Deila og banden hans.

Såfremt ikke Jarstein har latt seg friste til et par pils av J.A.Riise eller tatt seg en tur til Randaberg så bør det være gode muligheter for akkurat det.

Angivelig lagoppstilling; Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Yann-Erik de Lanlay, Birkir Bjarnason, King Osei Gyan, Valon Berisha, Trond Olsen – Erik Nevland.

Spår 0-2, med scoringer av Nevland og Berisha – Lanlay med 2 assist.

Rogalands avis om Birk; http://www.rogalandsavis.no/sport/viking/article5728996.ece

 


 

Leave a Reply