Etter kampen: Viking – Stabæk (1-0)

On August 28, 2011, in Etter kampen, by Egil Aske

En kanon fra King Gyan og en Nevland som later til å ha våknet var de eneste små lyspunktene i en ellers gørr kjedelig fotballkamp.

I sitt intervju etter kampen sa Jørgen Lennartsson at han syns det var en drittkamp mellom 22 dårlige spillere. Jeg er ikke helt uenig i det.

Berti Skogseid og Lædre før kamp. Foto: Endre Opsal

Det er vanskelig å si så mye om hvorfor det ble sånn. Stabæk er i utgangspunktet et morsomt og spillende lag. Viking ønsker å fremstå offensivt på hjemmebane. Det burde vært duket for en god kamp. Slik ble det ikke.

Det sier alt om underholdningsverdien i kampen når en midtstopper som verken har scoret, reddet på streken eller på noen annen måte gjort seg spesielt bemerket blir kåret til banens beste.

Slik det ser ut nå må vi forvente at kampene våre varierer voldsomt. Fra det spektakulære til det helt udugelige og tilbake til det ordinære.

Den lette forklaringen er selvfølgelig å skylde på en ung spillergruppe.

Mr.T  hadde en dårlig kamp og ble erstattet av Andy  til pause. Danielsen viste tydelig at han ikke er i kampform. Han virket treig og keitete. Gode avslutningsmuligheter rant ut i sanden på grunn av nøling.

Lanlay ble aldri særlig involvert og bemerket seg verken positivt eller negativt.

King hadde en kamp på det jevne, men viste igjen at han har trøkk i foten når han satte inn matchvinnerscoringen i det 73.minutt.

Valon var anonym i store deler av første omgang, men hevet seg etter pause. Han velger imidlertid fortsatt å skyte i situasjoner han bør spille – og omvendt.

På topp syns jeg for en gangs skyld at Nevland viste lovende takter. Til nå har han kun vært nyttig som avslutter.

Nevi kunne fort ha scoret. Foto: Endre Opsal.

I dag viste han tegn på at han også er en ganske god fotballspiller.

Den siste tiden har det blitt veldig mange dødballer. Spesielt cornere. Med Trond Olsen og Lanlay til å ta dem er mange av dem presise også.  Likevel er de fullstendig tannløse. Det gir ingen mening.

Indy, Lædre og Skogseid bør alene være nok til å produsere større farligheter enn det vi gjør nå. Altså, jeg innser at vi ikke har et Stoke-lag med elleve mann over 1.90, men det må være mulig  å skape en sjanse på ti cornere.

Her må Hareide gjøre noe. Med de vingene og den spillestilen vi har blir det mange cornere fremover også. Da må spillerne komme inn i boksen med litt trøkk og litt tro på at det er mulig å score.

På tribunen i kveld satt Birkir Bjarnason. Assistenttrener Fjelbærg svarte på spørsmål om hvorfor Bjarnason ikke var i troppen at det kunne man heller ta etterpå. Det hadde ingenting med kampen å gjøre.

Slik det ser ut nå er Birkir allerede solgt. Det er ihvertfall det ryktene sier. I det minste er han i samtaler med noen.

Selv ville jeg gjerne beholdt ham, selv om jeg vet – og forstår godt – at mange Viking-fans har lagt ham for hat. Han har ingen planer om å spille for Viking, noe han har vist både på og utenfor banen.  De gjør beslutningen om å la ham gå helt riktig. Surt er det likevel, for det er en veldig talentfull spiller, men nå ser det ihvertfall ut til at vi kan få litt penger for ham.

Birk forsvinner nok nå. Foto: Endre Opsal

 


 

2 Responses to “Etter kampen: Viking – Stabæk (1-0)”

  1. b1tch says:

    Wow! Finally I got a blog from where I know how
    to genuinely take valuable data regarding my study and knowledge.

  2. Can you tell us more about this? I’d love to find out more
    details.

Leave a Reply