Etter kampen: Viking Fredrikstad (2-0).

On July 31, 2011, in Etter kampen, by Egil Aske

Birkir Bjarnason er benket. Erik nevland er benket. Thomasz Sokolowski er ikke med i troppen.

Det vitner om baller når Åge Hareide gjør de tøffe valgene før denne hjemmekampen. Det sender et signal til spillere som anseer seg selv som litt for gode (Birk og Nevi) om at de ikke er uunnværlige.

Og slik så det også ut i starten av kampen. I ti forrykende minutter var det fullstendig Viking-dominans og FFK kunne anse seg som heldige som slapp unna med 1-0.

Men så raknet det. Midtbanen vår mistet fullstendig grepet om kampen. Bortsett fra de ti første minuttene tilhører førsteomgang Fredrikstad. Noen få farligheter skaper vi, men de er det denne sesongens foreløpig beste Vikingspiller Yann-Erik de Lanley som står for alene.

Yann-Erik de Lanlay setter inn 1-0 hjemme mot Fredrikstad. Foto: Endre Opsal

 

Hareides første grep for å endre bildet er å ta ut Andre Danielsen. Nå er det vanskelig å kritisere etter en seier, men forhåpentligvis var det en Andy som ikke enda er helt tilbake etter skaden som måtte ut. Jeg håper ikke Hareide bare ville ha ham ut. For Viking trenger ham på banen.

Bengt Sæternes fikk igjen starte en kamp, men fikk ikke spesielt mye utav det. En pasning som minnet mer om et skudd med et rungende ”neeeei” gjennom publikum var det mest minneverdige egersunderen hadde å by på. Ryktet hans for å ha dager der alt går inn og andre dager hvor ingenting stemmer ser ut til å stemme. For ingenting stemte mot FFK.

Stadion utnevnte Jarstein til banens beste. Det var helt greit, Jarstein stod en god kamp. Han bør være et soleklart førstevalg til landslaget denne gang.

Valon Berisha hadde også en fin dag på jobb i dag. Etter noen ganske begredelige oppvisninger i det siste var det en meget god Berisha som spilte igjennom Erik Nevland på 2-0, og som også burde hatt en assist til da han serverte en perfekt ball på kassen til lillebror Berisha.

Tredje mann som fortjener honnør etter denne kampen er Yanni Lanlay. Stort sett alle farlighetene vi skaper kommer igjennom ham, med noen få unntak i 2. omg. Nå later det til at han også er blitt målfarlig. Ingenting er bedre enn det. Det eneste som er dumt er at han fort kan bli snappet opp av en utenlandsk klubb dersom han fortsetter i samme stil.

Ganske ufattelig er det at han ble utelatt fra den forrige U-21 troppen. Det er vanskelig å se at det laget har minst 2 høyrevinger som er bedre enn ham. .  (Remi Johansen fra Tromsø er vertfall en av høyrekantene på det laget.)

Fremover er det mye som er uklart. Knarvik blir byttet inn før Bjarnason, og Soko er helt ute i kulden. Det spekuleres i at begge de to sistnevnte nå er på vei bort.

Kanskje er det til det beste å renske opp litt.

Uansett jubler vi etter kampen. Først og fremst for 3 poeng. Men også litt for prestasjonen.

 

Mr.T er godt fornøyd. Foto: Endre Opsal


 
The content sidebar has been activated on this page/post but doesn't have any widgets added to it. Add some widgets to this sidebar in appearance > widgets in the admin.

2 Responses to “Etter kampen: Viking Fredrikstad (2-0).”

  1. I enjoy reading an article that can make men and women think.
    Also, thank you for allowing me to comment!

  2. I appreciate, cause I discovered just what I was having a look for.
    You’ve ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day.
    Bye

Leave a Reply