Ett nytt møte med Bartebyen.

On August 22, 2012, in Før kampen, by Egil Aske

Veton har levert noen fine feiringer, men Olsen uttrykker virkelig idrettsglede når han scorer. Foto: Endre Opsal.

La oss starte med det viktigste først. Mikael Dorsin har klippet seg. Mannen som lenge har båret tittelen “Tippeligaens-mest-elendige-sveis”, har endelig avskaffet hentesveisen. Etter sigende skal det være et forsøk på å utnytte aerodynamikk for å gjøre opp for svunnen nesten-hurtighet.

Neida, jeg skal skjerpe meg. Det er tross alt mye å ta tak i før denne bortekampen. Visste du for eksempel at “Kjelle” kaller Svein Fjelberg for – hold deg fast – “Fjelle”? På saftig svensk. Det er hva jeg kaller topp stemning.

Trønderne

Hoftun og co. har vært ivrige på overgangsmarkedet i det siste, og RBK har nylig gått til innkjøp av ikke mindre enn fire store signeringer. Den største av dem alle er sannsynligvis Aylar. Landslagsspilleren kommer fra et vellykket opphold i Fredrikstad, og skal score målene som RBK (angivelig) har manglet.

Aylar Lie har nylig signert for RBK.

Som om ikke det var nok har trønderne hentet Tore Reginiussen (fra Odense) som erstatter for danske Jim Larsen, Mikkel “Mix” (…) Diskerud fra Stabæk (utlånt til Gent), og Stefan Strandberg fra Vålerenga (før sesongstart). Etter ryktene skal de nye signeringene være et resultat av mislykkede forsøk på å få til Ørjan Berg-/Brattbakk-comeback.

Med andre ord, det er et  sterkt svekket RBK-lag som møter oss på søndag. Med et hederlig unntak av Sleggan-Dorsins nye sveis, selvsagt.

En skulle kanskje tro at de nye bomkjøpene ville føre til en umiddelbar formsvikt for de svarte og hvite, men så langt har laget klart å unngå de verste flausene. Fasiten for de to siste kampene (mot hhv. Aalesund og Sogndal) er to ganger tre-null. Den falmende storheten har faktisk levert ti kamper på rad uten tap. Det er selvfølgelig ikke like godt som fem seire på rad, men sterkt likevel.

Forrige tap, som for øvrig kom på eget gress, var mot Hønefoss. Kampen endte 1-0 i Leif-Vidars favør.

Heltene

Vår egen tropp er for øyeblikket så godt som skadefri. Ryktene rundt Martin Ørnskov har sakte men sikkert ebbet ut i ingenting, og dansken ser i det minste ut til å bli værende i Stavanger ut sesongen. Etter det vi erfarer skal Veton være klar til dyst etter den lille skaden han pådro seg i juniorkamp. Ingelsten er fortsatt tvilsom etter smellen i leggen, mens King Gyan sannsynligvis er spilleklar.

Ørnskov har hjemlengsel, men skal (i følge Viking) fullføre sesongen i mørkeblått. Foto: Endre Opsal.

At vi skal ta våre sjette strake seier borte mot RBK virker altså rimelig bankers. Vi kan forvente mål både fra Nisja, Veton og Olsen, og en tre-null seier fremstår som det mest sannsynlige resultatet. Gitt at vi ikke drar en Sandnes Ulf, da. Det kan fort skje, det også.

Da gjenstår det bare å vente på søndagen og finne seg godt til rette i godstolen, eller plaststolene på Lerkendal om du skulle ønske det.

Til slutt vil jeg gjerne minne om at du kan like facebook-siden vår. Der legger vi ut relevante Viking-artikler som ikke kommer med her, samt mindre rykter som gjerne ikke nevnes på twitter. Du finner en like-knapp på fremsiden av bloggen, eller du kan gå direkte til:

http://www.facebook.com/pages/Vikingbloggen/219671314737912?ref=hl.

Liten oppdatering: Eirik Jakobsen og Henrik Breimyr er utlånt til Bryne.

Hva tror du om kampen? Snakker vi #6pårad ?

 

 


Tagged with:
 

2 Responses to “Ett nytt møte med Bartebyen.”

  1. Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other blogs?
    I have a blog based upon on the same information you discuss and would really like to have you
    share some stories/information. I know my subscribers
    would appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel
    free to send me an e mail.

Leave a Reply