Brann – Viking (Før kampen).

On August 2, 2011, in Før kampen, by Egil Aske

Så møter vi Brann igjen. Herlig. Tre nye poeng.

Nevland har satt inn 2-0 hjemme mot FFK. Foto: Endre Opsal

 

Hjemme ble det 3-0 med hat-trick av Bengt Sæternes. Det var her det snudde.

Vi har mye å takke Brann for sånn sett. Fra og med den hjemmekampen har vi tatt 14 poeng på 7 kamper. Det gir 2 poeng i snitt. Det ligner på seriemester-snitt. Og så har de jo vært gavmilde mot oss før også.

Brann har underlig nok hatt en god sesong i år. Laget ligger på 4.plass med 29.poeng mot Vikings 20 på 12.plass.

Likevel sitter jeg med en følelse av at vi har bedre muligheter for tre poeng her enn borte mot f.eks Sogndal – eller Sarpsborg.

For det passer oss å spille mot Brann.

Vi er foreløpig ikke gode nok i banespillet til å styre kampene. Dermed sliter vi hjemme mot lag som Sarspsborg. Da ligger ansvaret for å angripe på oss.

Borte mot Brann ligger definitivt ikke ansvaret på oss. Publikum kommer ikke til å være fornøyd hvis Brann ikke skaper sjangser. Og publikum kommer det forhåpentligvis til å være mye av på onsdag.

De tre siste årene har vi spilt uavgjort borte mot Brann. Det er ikke utenkelig at det samme skjer i år.

Hvordan laget kommer til å se ut er vanskelig å si. Det er ikke lett å benke Bengt (hehe) etter at han scorte hat-trick forrige gang lagene møttes. Samtidig var han ganske tannløs mot FFK i helgen. Og så scorte Nevi på slutten.

Dette er en typisk kamp hvor vi veldig gjerne skulle hatt en bakromsspiss på topp. Jeg ser for meg at det blir gode muligheter for kontringer. Kanskje holder det med Yanni?

Veton kunne vært en tanke, men at han starter alene på topp mot Brann er nok ønsketenkning.

Midtbanen er også spennende. Valon bør få fornyet tillit etter prestasjonen mot FFK. Nisja og Danielsen kriger om plassene sine med Gyan, Knarvik, Birkir og Mr.T.

Berisha var god mot FFK. Foto: Endre Opsal

Selv om Birkir har hatt en begredelig sesong mener jeg Vikings beste midtbane inneholder islendingen. Valon,  Landu, Birk,  Yanni og Danielsen synes å være vår sterkeste konstellasjon på papiret. Men det blir vanskelig å sette ut Nisja.

I så måte er Nisja en seig jævel. Det er gode grunner til at han oftere og oftere sammenlignes med Nygaard.

En mulighet kunne ha vært å sette Nisja på den problematiske venstrekanten. Det funker ihvertfall ikke å benytte Knarvik der. Det er det bare å gi opp Hareide.

Andy og Veton er nok spillerne med best forutsetninger for å klare seg der. Men ingen av dem burde egentlig gjøre det. Ingen av dem var heller spesielt gode der sist.

Plassen et stort problem for oss. En venstrekant burde vært høyt prioritert på spillermarkedet. Kanskje enda høyere enn en bakromsspiss?

Derfor er det så synd at stortalentet Zlatko Tripic røyk for oss og er klar for Molde.

Uansett hvilket lag Hareide mønstrer på onsdag så sitter jeg med en følelse av at det skal være mulig å ta poeng.

Spådom;  1-3 (Brann – Viking) Austin med rødt kort, de Lanlay, Nisja (på bakre stolpe) og Berisha med et mål hver.


 

Leave a Reply