Å legge hodet på et fat; mitt drømmelag.

On March 22, 2012, in Generelt, by Egil Aske

Det er med ydmyke tastetrykk at undertegnede presenterer sitt ”tidenes Vikinglag”. I en 23-årings vurdering er det garantert noen hærførere av den eldre garde som kommer til å bli skuffet. Dette er altså min subjektive lagopstilling, basert både på fotballferdigheter og mer personlige karakteriska. Bær med meg:

Keeper: Anthony Bass                                                                                                                                             I hjernen min ser jeg for meg en keeper som reddet hver eneste gang en spiller kom alene igjennom. Det er fordi det var slik. Franskmannen var bare i klubben i to år, men tar allikevel plassen. Så god var han. Danker ut Thomas Myhre som (for meg) ødela mye av arven i sitt siste opphold.

Venstreback: Thomas Pereira

Beslagla venstrebacken helt siden jeg startet å følge Viking til han la opp i 2009. Fikk 431 kamper for Viking, og ligger på sjetteplass på listen over spillere med flest kamper i klubben. Åtte landskamper fikk han også. Alltid førstemann rundt Mosvannet. Ellers kjent for sine nakenstunt og andre ablegøyer. En gledesspreder i garderoben og nå fysisk trener. Selvskreven.

Midstopper: Hannu Tihinen

Da jeg for første gang skulle lage en e-postadresse i regi av barneskolen, var denne finnen inspirasjonen bak kontonavnet. Meget solid stopper som gjorde internasjonal karriere i Anderlecht og  Zürich etter at han ble solgt fra Viking.  Vunnet både den Belgiske og Sveitsiske ligaen to ganger. Stopperparet han utgjorde sammen med Kuivasto er kanskje det beste jeg har sett.

Midstopper: Brede Hangeland

Brede er også selvskreven. Kunne kanskje blitt plassert som defensiv midtbanespiller, ettersom han spilte mest i den rollen for Viking. De lange beina snappet opp baller som selv Thomas Alsgaard ville slitt med å nå. Hangis er ren klasse, og den beste ”egenproduserte” Vikingspilleren i min tid.

Jada jada, Vidar utviklet, bla bla bla.

Høyreback:  Bjørn Dahl

Bjørn Dahl på høyre og Pereira på venste. Hvem andre, liksom? Stabilt god og trofast fotballspiller. Ingen klagde da Dahl gikk til Brann. Det sier sitt.

Venstreving: Peter Kopteff

Herlig spiller. Cornere slått med utsiden av foten sier det meste. Hvem gjør det…? En bohem. Bohemen Kopteff lekte seg til tider i eliteserien, selv om han så ut som en narkis. Gjorde det samme mot Chelsea, med feil fot. Uheldigvis falt han litt igjennom da han dro, men han var en personlig favoritt.  Fikk sterk konkurranse av Allan Gaarde.

Høyreving: Gunnar Aase

En spiller fra den tidligste perioden (min). Kjent for sin ene gode omgang på solsiden. Meget driblesterk og underholdende fotballspiller. Hestemaset etter karrieren trekker noe ned, men han var likevel et hestehode foran utfordrer Lanlay (såg du ka eg gjorde der?).

Sentral midtbane: Magnus Svensson

Turbo-Svensson, for en spiller. Svensken må være noe av det beste vi har sett i Viking? I hvertfall i min tid. Sjelden har jeg sett en mann være så intens på en fotballbane. Løpte for to spillere. En publikumshelt som ble tidenes dyreste Vikingspiller da han gikk til Brøndby for 12 millioner kroner. Årets spiller i VG i 1999.

Sentral midtbane: Christian Flindt-Bjerg

En danske som av en eller annen grunn ble snappet opp av Odd Grenland. Faren har visstnok vært trener for laget. Var det derfor han dro?. En herlig skudd- og innleggsfot. Leverte et par frispark av høy Youtube-kvalitet. Burde kanskje vært satt på kanten, men fikk bare plass i midten hos meg. Han taklet det også. Scoret seiersmålet mot oss i cupfinalen i 2000. Halv-Judas.

Siss: Peter Ijeh.

Frelseren. Husker dere hva han gjorde med Brann, eller? Riv ruskende gal – selvsagt, men for en spiller. Ekstremt sterk feilvendt og klinisk foran mål. Hadde noen merkelige kroppsfinter som av en eller annen grunn fungerte. Så seig ut, men kom seg alltid forbi. Den mest målfarlige og skitne spillertypen jeg har sett i Viking-drakten.

Spiss: Egil Østenstad

Ikke bare en enestående fotballspiller i Viking-sammenheng, men også en herlig personlighet. Alltid til å stole på, både når det gjaldt innsats og målteft. Bar laget på sine skuldre i mange kamper. Den uttalte kjærligheten til indie-rock trekker opp. Gjorde senere en jobb som sportsdirektør med varierende resultater, men fremstod hele tiden som ydmyk og profesjonell.

Benk: Lars Gaute Bø, Yann-Erik de Lanlay, Allan Gaarde, Bjarte Lunde Aarsheim og Rikardur Dadason.

Hva er ditt dømmelag?


 

1 Response » to “Å legge hodet på et fat; mitt drømmelag.”

  1. Remarkable! Its genuinely awesome paragraph, I have got much clear idea regarding from this paragraph.

Leave a Reply